Maandproject van KOOK

Maandproject van KOOK

“Broedmachine voor kippen t.b.v. mensen met een verstandelijke beperking in Burundi”

Aldus stichting voor ontwikkelingssamenwerking KOOK

De kippenren nabij ons activiteitencentrum is mede mogelijk gemaakt door KOOK. Dit project is gestart met 100 kippen en een aantal eenden. Op dit moment lopen er 100 kippen rond die een aantal keren per week eieren leggen. Het project loopt heel voorspoedig. Er zijn hiervoor weer nieuwe kuikens gekocht en grootgebracht. Op de 2 hectare grond waar het activiteitencentrum en de kippenren op gebouwd zijn worden diverse gewassen verbouwd. Zo ook maïs wat als voedsel dient voor de kippen.

Om het aantal kippen uit te breiden heeft Association Raphael au Burundi (de A.R.B.) aangegeven een broedmachine nodig te hebben. Met deze broedmachine kunnen eieren automatisch uitgebroed worden. Hierdoor komen meer kippen en daarmee meer eieren, waardoor de opbrengst vergroot wordt.

“Met de winst van de kringloopwinkel kunnen we de broedmachine aanschaffen en uitbreiden van 100 naar 200 kippen.”

We zijn KOOK ontzettend dankbaar voor hun steun aan ons project.

Ons doel is uiteindelijk het project zelfvoorzienend te laten werken. Een eerste stap in die richting is het zelf kunnen betalen van de sociaal werkers. Momenteel wordt 1 van de 4 sociaal werkers mede betaald vanuit de opbrengst van het kippenproject.

admin

Reacties zijn gesloten.