Kerk in Medemblik fietst voor Burundi

Kerk in Medemblik fietst voor Burundi

Op Hemelvaartsdag, 10 mei a.s., fietst de kerkgemeenschap vanuit de Bonifatiuskerk in Medemblik weer voor het goede doel. Dit jaar fietsen zij voor de realisatie van een kippenren bij ons activiteitencentrum.
Onze bestuursleden bezochten een viering in de Bonifatiuskerk om het F.B.R. project en onze toekomstplannen toe te lichten.

Kippenproject

Ons ultieme doel is dat het activiteitencentrum kan blijven draaien zonder de financiële steun vanuit Nederland. Dit kan gerealiseerd worden door de verkoop van eieren en kippen in Burundi, waar een groot te kort aan is.

Door sponsoring van de fietsers kunt u een bijdrage leveren aan dit kippenproject. Indirect draagt u daarmee bij aan de begeleiding van jongeren met een verstandelijke beperking en hun verzorgers/familieleden.

De kippenren, met in beginsel 100 kippen, komt op het 2 hectare grote terrein rondom het activiteitencentrum. Wij verwachten dat dit project uiterlijk in 2019 gerealiseerd wordt.

Naast de verkoop van de eieren en kippen profiteren de cliënten ook direct van de kippen. Zij leren hoe zij de kippen moeten verzorgen en krijgen maaltijden van de eieren en het kippenvlees. Nu al ontvangen de cliënten tweemaal per week een maaltijd in het centrum.

 

admin

Reacties zijn gesloten.