HAPPY NEW YEAR

HAPPY NEW YEAR

Wat een succesvol jaar hebben we gehad met Stichting Dufashanye-2Burundi. Al hebben we niet veel de publiciteit gezocht, blijft ons mooie werk doorgaan.

Tijdens de Covid-periode draaide het activiteitencentrum veelal zelfstandig door. Gelukkig hadden we dit jaar geen last van beperkingen door Covid. Al was het centrum wel moeilijk bereikbaar, doordat de brug op de weg er naartoe is ingestort tijdens de aardbeving.

Alle cliënten hebben een uniform gekregen en dragen deze met trots. Wij kunnen ons misschien het voordeel van het dragen van een uniform niet voorstellen. Ik in ieder geval niet, totdat ik de uitleg van André Masumbuco hoorde, tijdens één van onze WhatsApp-gesprekken. André vertelde dat ouders gewend zijn uniformen goed te verzorgen en daarmee verzorgen ze ook hun kind beter. Een uniform zorgt dus voor betere hygiëne en verzorging van de kinderen die ons activiteitencentrum bezoeken.

Wat ook mooi is, is dat de cliënten de uniformen zelf leren maken. Daarvoor gebruiken ze de naaimachines die we in 2015 van Nederland naar Burundi hebben verscheept. Zo leren zij weer een ambacht en blijven de kosten laag.

Ken je het kippenproject nog? In 2015 starten we met de eerste kippen en een aantal eenden. Inmiddels is dit aantal uitgebreid en zal nog verder groeien door de nieuwe broedmachine die is besteld. Stichting K.O.O.K. heeft dat dit jaar mogelijk gemaakt, we zijn weer erg blij met hun steun.

De kippen zorgen net als de plantages voor de zelfvoorzienendheid van het centrum. De sociaal werkers zorgen voor de groei van de cliënten. Door onze steun krijgen zij een aanvullende opleiding hiervoor. We zijn erg dankbaar en trots op onze trouwe sociaal werkers. Door hun toedoen gaan zelfs een aantal ex-cliënten naar het reguliere basisonderwijs. Anderen ontvangen de juiste medicatie en steun van hun ouders.

Wil je meer weten over de sociaal werkers en hun werk? Kijk dan eens op www.2burundi.com

Gelukkig Nieuwjaar namens stichting Dufashanye-2Burundi

admin

Reacties zijn gesloten.