De bouw van de kippenren in Burundi gaat bijna van start

De bouw van de kippenren in Burundi gaat bijna van start

We willen jullie graag goed nieuws melden. In mei heeft de kerkgemeenschap in Medemblik gefietst voor de realisatie van een kippenren in Burundi (centraal Afrika). Dit project kan, eerder dan verwacht, eind oktober 2018 van start gaan. De opbrengst van de fietstocht en de kofferbakmarkt is aangevuld met een mooie schenking van de stichting voor Ontwikkelingssamenwerking K.O.O.K. in Alkmaar.

De kippenren komt op het 2 hectare grootte terrein rondom het activiteitencentrum. De verkoop van de eieren en het kippenvlees komt te goede aan het Family based rehabilitation project, een project ten behoeve van jongeren met een verstandelijke beperking en hun verzorgers/familieleden. Hier vindt je diverse ervaringsverhalen van hen, zoals:

– “Ouders krijgen begrip van hun directe omgeving, omdat nu duidelijk is wat een beperking inhoudt.”

– “Enock 8 jaar kan nu praten, maakt contact met zijn omgeving en hij laat zich weer zien.”

Naast de verkoop van de eieren en kippen profiteren de cliënten ook direct van de kippen. Zij leren hoe zij kippen moeten verzorgen en krijgen maaltijden van de eieren en het kippenvlees. Nu al ontvangen de cliënten driemaal per week een maaltijd in het centrum.

Onze lokale partner, de NGO Association Raphael au Burundi (A.R.B.) onder leiding van de uit Nederland geremigreerde Burundees André Masumbuko, start eind oktober met de bouw van de kippenren. De verwachting is dat de eerste 100 kippen begin 2019 rondlopen op het terrein.

Als alles goed gaat wordt het aantal vergroot naar maximaal 500 kippen, gefinancierd vanuit de winst. Vervolgens worden, gebaseerd op de winst, extra sociaal werkers aangenomen. Hierdoor kunnen meer cliënten geholpen worden.

Nu al begeleiden de 3 sociaal werkers 30 cliënten, gefinancierd vanuit Dufashanye 2Burundi. Ons ultieme doel is dat het Family based rehabilitation project kan blijven draaien zonder de financiële steun vanuit Nederland.

admin

Reacties zijn gesloten.